Monday 23rd of September 2019


fresh menu leftfresh menu right
Scurt istoric PDF Imprimare Email

Biserica din Lupoaia este prima Biserica penticostala de pe valea Agrijului. Primii crestini penticostali au aparut in Lupoaia in anul 1948. Familia Lung Ioan si Marioara care s-au si botezat in apa in acelas an. Sunt socrii sorei Marioara Lung sora care a si donat pamantul pentru noua casa de rugaciune.

In anul 1949 a luat fiinta prima Biserica penticostala din Lupoaia. Primele adunari au fost pe la casele fratilor, deabia in anul 1954 s-a inceput la construirea unei case de rugaciune, constructie ce a durat 1 an de zile. Din anul 1955 si pana in data de 23 august 2009 biserica penticostala s-a adunat la inchinare in acea cladire de la numarul 43. Incepand din din data de 23 august 2009 ne vom aduna in noua casa de rugaciune la nr.  6/A .

In decursul acestor ani biserica din Lupoaia a fost slujita de mai multi frati lucratori, printre acestia se numara urmatorii :

 - fr. prezbiter Ianchis din Balan

- fr. pastor Gherasim din Chechis

- fr. pastor Talos Ioan din Jac

- fr. pastor Emil din Chendrea

- diacon al Bisericii locale Lupoaia, fr. vasile Ticle care a slujit din anul 1950-1985

- fr. pastor Viorel Lupoian din Jibou

- fr. pastor Avram Ciupe din Sanjiors

- fr. prezbiter Daniel Mesesan

Actualemente biserica este slujita de trei frati lucratori : Pastor coordonator Valerian Mocan, diacon fr. Dan Muresan, prezbiter fr. Samuel Gal.

Acest istoric a fost consemnat de fratii Ioan si Traian Ticle si sora Marioara Lung.

 


Webdesign by Colibry.ro . XHTML and CSS.